In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

  1. Wat zit er allemaal in de doos?

  2. Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over de Slaaprobot?

  3. Hoe werkt een Slaaprobot?

  4. Stappenplan om snel te beginnen met de Slaaprobot

In deze video behandelen we al deze punten.

Wat zit er allemaal in de doos?

  • Slaaprobot (incl. 16GB SD-kaart)

  • Wasbare hoes

  • Oplader

  • Opbergdoos

  • Gebruikershandleiding

Hoe werkt een Slaaprobot?

Wanneer je druk bent of als er veel gedachten door je hoofd gaan, heb je een snellere ademhaling en een hogere hartslag dan wanneer je ontspannen bent. Een rustige ademhaling helpt je geestelijk én lichamelijk te ontspannen, waardoor je makkelijker in slaap valt.

De Somnox Slaaprobot ademt met je mee. Bij het vasthouden van de Slaaprobot voel je het ademhalingsritme, en neem je dit (onbewust) over. Op deze manier kom je, door middel van vertraagde ademhaling, tot rust. Bovendien functioneert de Slaaprobot als een punt om je gedachten op te richten. Hierdoor ontspan je gemakkelijker en gaat je aandacht niet meer naar zaken die je wakker houden.

Daarnaast biedt de Slaaprobot de mogelijkheid om rustgevende muziek, natuurgeluiden of zachte ruis af te spelen. Deze geluiden hebben een ontspannende werking en kunnen daardoor het kalmerende effect van de Slaaprobot versterken. 

Het verbeteren van slaap is een proces. Gun jezelf genoeg tijd om aan de Slaaprobot te wennen en te oefenen met het gebruik ervan. Uit onze ervaring blijkt dat het ongeveer 3 dagen duurt om aan de Slaaprobot te wennen en 2 tot 3 weken voordat je de eerste verbeteringen op je slaap kunt merken.

Stappenplan om snel te beginnen met de Slaaprobot

Volg deze stappen om je Slaaprobot klaar te maken voor gebruik.

1. Laad de Slaaprobot op 

Laad de batterij van de Slaaprobot volledig op voordat je deze voor het eerst gebruikt. Wanneer deze is opgeladen, branden all batterij indicatielampjes na één druk op de batterij-knop van de Slaaprobot.. Het duurt ongeveer vier uur om hem volledig op te laden.

Tijdens het opladen kun je de Slaaprobot niet gebruiken.

Een volledig opgeladen Slaaprobot gaat, afhankelijk van het gebruik, enkele dagen mee. We raden je aan om de Slaaprobot om de dag op te laden, zodat je hem altijd kunt gebruiken.

Heb je de Slaaprobot opgeladen, maar gaat hij toch niet aan? Dan staat je Slaaprobot misschien in slaapstand. Dit kan ook gebeuren wanneer je de Slaaprobot voor een langere tijd niet hebt gebruikt. Klik hier voor de instructies om dit probleem op te lossen.

2. Zet de Slaaprobot aan en voel de ademhaling 

Eenmaal opgeladen, zet je de Slaaprobot aan door op de middelste knop te drukken.

Houd de Slaaprobot vast en voel de beweging van de ademhaling met je handen. Volg het ritme en ontspan.

Het grote licht volgt de ademhaling van de Slaaprobot. Dit gaat na 5 ademhalingen automatisch uit.

De Slaaprobot gaat automatisch uit wanneer het programma is afgelopen. De duur van het programma is in te stellen via de app. In de vervolgstappen leer je meer over het verbinden en instellen van je persoonlijke voorkeuren in de mobiele app.

3. Gebruik de Slaaprobot overdag

Ook overdag kan de Slaaprobot bijdragen aan meer rust en ontspanning. Gebruik hem bijvoorbeeld tijdens het mediteren of op de bank voor het slapen gaan.

4. Slaap met de Slaaprobot

Je kunt de Slaaprobot gebruiken op de manier die jij prettig vindt. De Slaaprobot kan jouw ademhaling meten en zich hierop automatisch aanpassen. In stap 6 van dit overzicht vind je meer informatie over het instellen van je persoonlijke voorkeuren in de mobiele app. 

5. Ontdek andere functies

Batterijniveau controleren

Druk op de batterijknop om te controleren of de Slaaprobot nog voldoende is opgeladen. De vier lampjes geven een indicatie van het batterijniveau.

De Slaaprobot uitzetten

Door kort op de aan-uitknop te drukken, zet je de Slaaprobot uit. 

Programma pauzeren

Houd de aan-uitknop één seconde ingedrukt om de Slaaprobot te pauzeren. Met een korte druk op deze knop hervat het programma zich. 

Audio regelen

Houd de plus- of minknop kort ingedrukt om het volume te veranderen. Wanneer je plus- of minknop één seconden indrukt, ga je het vorige (-) of volgende (+) nummer in je afspeellijst.

Kom je er niet uit?

Neem gerust direct contact op via de chat in onze app of bel ons. We helpen je graag verder:

  • Je kunt ons bereiken via de chat door rechtsonder op het lichtblauwe icoon te klikken.

Did this answer your question?